Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدعلی زلفی‌گل در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تحقیقات به سه دسته "بنیادی"، "کاربردی" و توسعه‌ای تقسیم می‌شوند، خاطرنشان کرد: بر مبنای قوانین جاری کشور، تحقیقات بنیادی مورد تشویق قرار می‌گیرند. قوانین به افرادی که کارهای بنیادی می‌کنند بها می‌دهند اما افرادی که دست به تحقیقات کاربردی می‌زنند چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند و تاکنون بستر و شرایط برای انجام پژوهش‌های کاربردی فراهم نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سال ۸۵، مقاله‌ای با عنوان "ساختارهای دانش‌مدار در عصر دانایی" نوشتم که پیشنهاداتی در آن ارائه دادم. نخست، تشکیل پایگاه "استنادی علوم جهان اسلام" بود؛ در حال حاضر، این پایگاه تاسیس شده است. جلسه‌ای با دکتر محمدمهدی زاهدی، وزیر علوم وقت داشتم و درباره این موضع توضیحاتی ارائه دادم.

عضو شورای انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در مقاله ساختارهای دانش‌مدار در عصر دانایی، تاسیس "مرکز جمع‌آوری نیازهای جامعه" را پیشنهاد دادم اما این طرح تا دولت سیزدهم به سرانجام نرسید، خاطرنشان کرد: پس از اینکه به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شدم، پایگاه "نظام ایده‌ها و نیازها" (نان) در پایگاه استنادی جهان اسلام را تاسیس کردم.

وزیر علوم دولت سیزدهم با اشاره به رویکرد دولت در تقویت بودجه های پژوهشی در سال جاری ادامه داد: به استناد قانون بودجه ۱۴۰۱، اگر دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی بخواهند از یک درصد بودجه پژوهشی خود استفاده‌ کنند، موظف هستند نیازهای خود را در سامانه نان ثبت‌کنند. ثبت‌نیازها از سوی شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی به تنهایی کافی نیست؛ به همین دلیل، موضوع ثبت نیازها و اولویت‌های تحقیقاتی دستگاه‌های دولتی در سامانه "نان" را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردم. طرح پیشنهادی که به شورا ارائه دادم، مصوب شد. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمام وزارتخانه‌ها و صنایع دولتی موظف هستند که نیازهای و اولویت‌های تحقیقاتی خود را در سامانه نان ثبت‌کنند.

در این بازدید که به مناسبت هفته دولت از خبرگزاری دانشجویان انجام شد، دکتر زلفی‌گل خاطرنشان کرد: نیازهای ثبت‌شده در سامانه نان دسته‌بندی شده و در معرض دید دانشجویان و پژوهشگران قرار می‌گیرد. در این شرایط، نخبگان و پژوهشگران می‌توانند نیازهای کشور را شناسایی کنند و در مسیر رفع نیازها گام بردارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد، نیازهای زیادی در این سامانه ثبت شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: دکتر یاری، مشاور نخبگان و جوانان وزیر علوم؛ طرح "درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان" را پیشنهاد کرد؛ این پایگاه را "دانا" نامگذاری کرده‌ایم. دانا مانند “research Gate”، “Publons” و “Google Scholar” است؛ به دلیل اینکه چنین پایگاه‌هایی در ایران بومی‌سازی نشده است؛ نخبگان و پژوهشگران، صفحه جامعی در پایگاه‌های ارائه مقالات و دستاوردها ندارند که از طریق آن بتوانند به دستگاه‌ها خدمات ارائه دهند. سال آینده، این سامانه در پایگاه نظام ایده‌ها و نیازها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه پایگاه‌های متعددی برای سامانه نان درنظر گرفته‌ایم، تصریح کرد: در نظر داریم که پایگاه "جریان اقتصادی نوین" (جان) برای ارائه محصولات و توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان تعریف کنیم. همچنین پایگاه "جستجوی آزمایشگاه‌های مرجع" (جام) برای پایگاه نظام ایده‌ها و نیازها درنظر گرفته‌ایم. اگر شخصی به یک آزمایش نیاز دارد، در این پایگاه می‌تواند درباره آزمایشگاه و تعداد افراد در انتظار اطلاعات به دست بیاورد. همچنین پایگاه "خاستگاه آموزشی صنایع" (خاص) را در پایگاه نظام ایده‌ها و نیاز ایجاد می‌کنیم. صنایع در این پایگاه نیازهای خود برای برگزاری دوره‌های آموزشی را مطرح می‌کنند؛ دانشگاه‌ها هم با توجه به توانایی‌هایشان، برگزاری دوره‌های آموزشی را به صنایع پیشنهاد می‌دهند.

منبع: الف

کلیدواژه: نظام ایده ها انقلاب فرهنگی سامانه نان وزیر علوم دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۰۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده

تین نیوز

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، مهدی ضیغمی درخصوص زمان عرضه جدید خودروهای وارداتی بیان کرد: عرضه انواع خودرو وارداتی اعم از خودروهای برقی و بنزینی روز یکشنبه هفته آینده آغاز می شود.

ضیغمی افزود: خودروهای برقی فعلا در سامانه عمومی عرضه خواهد شد و سپس در سامانه مخصوص خودروهای برقی عرضه خواهد شد.

وی در مورد این که چرا خودروهای برقی در سامانه ای جدا عرضه خواهد شد، گفت: برای این که بتوان تبلیغات بیشتری درباره این خودروها انجام داد و مشخصات و ویژگی این خودروها را بیشتر و بهتر توضیح داد و در این زمینه فرهنگ سازی شود.

مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت بیان کرد: با شورای رقابت صحبت هایی داشته ایم تا عرضه خودروهای برقی تسهیل شود؛ همچنین درخواست کرده ایم که برای خودروهای برقی بحث بلوکه کردن پول و داشتن پلاک فعال حذف شود که در حال بررسی است؛ تا آن زمان خودروهای برقی در همین سامانه فعلی عرضه می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ورود موج‌های رگباری شدید به کشور از هفته آینده
  • فعالیت سامانه بارشی طی ۲ روز آینده در مازندران
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • هدیه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • معلمان «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • بسته هدیه اینترنت ۳۰ گیگا بایتی دولت به معلمان+ جزئیات
  • بسته ویژه اینترنت ۳۰ گیگابایتی دولت برای معلمان
  • آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده